Tema: ”Möbelbranschen och närliggande kreativa branscher - synergier och framtid”

Följande personer kommer att tala på temat ”Möbelbranschen och närliggande kreativa branscher - synergier och framtid” under Möbeldagen 2017.

Petrus Palmer
  • Petrus Palmér, vd, Hem

Petrus Palmér är möbeldesigner och affärsman och känd för sitt progressiva tänk och sin förmåga att hitta luckor i marknaden. Han har bland annat varit med och grundat designstudion Form us with love, Tid watches som producerar och säljer armbandsur, ljudabsorberingsföretaget Baux som designar och tillverkar återvinningsbara ljudabsorbenter och nu Hem, ett möbelföretag med egen online-försäljning och ett "design möter platta paket-tänk". Petrus ger oss sin syn på möbelbranschen i Sverige och tankar om var branschen är på väg. Han talar om de utmaningar och möjligheter han ser för branschen och vilka synergier man kan hitta med närliggande kreativa branscher.

Oscar Axhede
  • Oscar Axhede, Chief Evangelist/Co-Founder Zound Industries och Urban Ears

Oscar Axhede är en av grundarna av Zound Industries, teknikbolaget som ligger bakom succéer som Urbanears och Marshall Headphones. Som en sann problemlösare har han haft en uppsjö positioner sedan starten 2008. Han flyttade till Kina under uppstarten och drog där igång deras kontor och produktion i Shenzhen, flyttade därefter hem och har jobbat närmare varumärkesdelen i flera år som bland annat CD och Brand Manager. Idag är han Chief Evangelist och han kommer till oss för att tala om den resa Zound Industries gjort från hörlursbolag i gränslandet mellan mode och teknik till idag där de levererar akustiskt välljudande inredning med hög teknisk nivå.

Panelsamtal

Förutom Petrus Palmér och Oscar Axhede deltar följande personer:

Anders Englund
Foto: Offecct
  • Anders Englund, Design Manager, Offecct

Anders Englund grundade år 1990 Offecct tillsammans med Kurt Tingdal. Företaget ingår sedan maj 2017 i norska Flokk Group, en internationell koncern med inriktning på design och utveckling av inredning för kontor och mjukt sittande. Hållbarhetsfrågor samt utvecklingen av skandinavisk design med den svenska hantverkstraditionen ligger i fokus för alla Offects utvecklingsprojekt.

  • Maria Lehmann, försäljnings- och marknadschef, Skandiform

Maria Lehmann har många års erfarenhet från möbelbranschen och är sedan 2005 försäljnings- och marknadschef på Skandiform. Skandiform är en av Skandinaviens ledande leverantörer av möbler för företag och offentliga miljöer. Deras möbler utstrålar en känsla, unik för Skandiform, som man kallar Scandinavian sense - ett sätt att balansera förnuft med inlevelse i det de gör. Skandiform ingår sedan 2004 i Kinnarpskoncernen.

För ANMÄLAN - klicka här