Tema: "Så blir vi starkare på den norska marknaden"

Följande personer kommer att tala på temat ”Så blir vi starkare på den norska marknaden” under Möbeldagen 2017.

Mimmi Goude
  • Mimmi Goude, handelssekreterare, Business Sweden i Norge

Mimmi Goude har arbetat inom Business Sweden sedan 2006, varav två år på kontoret i Chile och övriga år i Norge. Sedan ett par år tillbaka är hon ytterst ansvarig för verksamheten på den norska marknaden. Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå sin fulla internationella potential och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Mimmi berättar om konjunkturläget i Norge och ger oss insikter i hur man gör affärer på den norska marknaden. Hon ger oss en övergripande bild av möbel- och inredningsbranschen i Norge.

Terje Furu
  • Terje Furu, Daglig Leder, Lindbak Oslo

Terje Furu har arbetat hos Lindbak de senaste sju åren och är Daglig leder för Lindbak i Oslo. LindbakGruppen är Norges ledande familjeägda aktör inom kontorteknologi, kontorsmöbler och IT-system. Man har totalt 300 medarbetare och en omsättning på ca. 770 miljoner kronor. Terje har även arbetat i Kinnarps som ansvarig för deras verksamhet i Oslo och Akershus. Terje presenterar Lindbak och återförsäljarens betydelse på den norska marknaden. Han ger oss också råd på hur man kan öka sin försäljning på den norska marknaden.

Heidi Krohn Olsen, daglig leder och mentor på Krohnark
  • Heidi Krohn Olsen, Daglig Leder och mentor Krohnark

Med pyjamasdag, fredagsluncher och vinskåp på kontoret vet Heidi Krohn Olsen och Krohnark interiörarkitekter att tänja på gränser när det kommer till hur vi uppfattar den traditionella kontorsmiljön. I sitt arbete som interiörarkitekter önskar Heidi och hennes team att utmana sina kunder i att genom interiörutformningen få mer 'rock & roll' på kontoret, vilket både ger värdeökning och ökar trivselnivån hos de anställda. Att sätta människan i centrum är framtiden – samtidigt som varumärket stärks. Dagens tema: Kontorsrevolution?

Torbjörn Andersson och Espen Voll.
  • Torbjørn Anderssen, partner på Anderssen & Voll

Torbjørn Anderssen (till höger på bilden) är den ena partnern i duon Anderssen & Voll, där Espen Voll är den andre. De båda är tidigare grundare och partners till designgruppen Norway Says. De är bland de mest framstående och framgångsrika norska formgivarna och har fått utmärkelsen årets designer i både Norge och Skandinavien. De har även fått internationella utmärkelser för sitt arbete med möbler, belysning och tillbehör till hem. Torbjørn berättar för oss om designscenen i Norge och gör paralleller med internationella trender. Han tar upp vad som är specifikt för norska designers och vilken utveckling vi står inför.

Panelsamtal

Efterföljande panelsamtal på temat med Terje Furu, Heidi Krohn Olsen, Torbjørn Anderssen samt Egil Sundet.

  • Egil Sundet, branschchef på Norsk Industri

Egil Sundet har under de senaste 16 åren varit branschchef i Norsk Industri för den norska designindustrin, bland annat för möbler och inredning. Norsk Industri organiserar omkring 130 verksamheter inom möbel- och inredningsindustrin i Norge och är systerförening till TMF. Norsk Industri är både bransch- och arbetsgivarorganisation. Egil Sundet har sedan 2012 även varit styrelsemedlem i den europeiska möbelindustriföreningen EFIC, där han har ansvarat för 'The Case For Flame Retardant Free Furniture'.

För ANMÄLAN - klicka här